Aktuális események 2020/2021

04.01-06. Tavaszi szünet

Aktuális események 2020/2021

Aktuális események 2020/2021

Cseppben a tenger

 Cseppben a tenger

Az idei évben 9. alkalommal került megrendezésre november 19-én délután  templomunkban az a Jótékonysági est, melynek célja, hogy segítse azokat a családokat, akiknek gyerekei a Bíró Lajos iskola falain belül tanulnak, és valamilyen oknál fogva szükséget látnak.
 
A jó cél érdekében sokféle összefogás lehet. Ez a délután példája volt annak, hogy mire képes egy kisebb csapat, ha fontosnak tartja azokat az értékeket, melyeket iskolánk sugároz feléjük. A Bíró Lajos iskolának történelme, hagyománya, szellemisége a család, mint alapvető emberi érték tiszteletére, egymás megbecsülésére neveli a falain belül tanulókat.
 
Ebből az emberi kapcsolatok fontosságából láthattunk egy szeletet szombat délután.
 
A református osztályok tanulói szolgáltak tehetségükhöz mérten, az alkalomhoz és a helyhez  illően rövid műsorszámokkal, melyre a szülők, nagyszülők és minden érdeklődőt szeretettel vártak.
 
Meg is teltek a padsorok 16 órára. A felnőttek kíváncsian, a gyerekek csendben, fegyelmezetten várták, hogy sorra kerüljenek. Jó volt látni, hogy a legkisebbek, milyen bátran léptek a rögtönzött színpadra. A szülőkből sugárzott a büszkeség, és csak nézték a jelmezbe öltözött gyerekeiket, milyen magabiztosan  mozognak a szerepükben. Egyre magasabb évfolyamos tanulók váltották egymást a “deszkákon” és csodálkozhattunk, hogy már milyen rutinosan adják elő azt amit megtanultak. A nagyobbak már két nyelvek is előadták, hogy mi mindenre jók a kezeink. A 8. osztályosok énekszóval tolmácsolták, hogy a szánkat jó dolgokra is fordíthatjuk.
 
“Van aki bőven osztogat, mégis gyarapszik. Az ajándékozó bővelkedik, és aki mást felüdít, maga is felüdül.” /Péld11, 24-25/
 
Még karácsony előtt megkapják azok a családok /osztályonként 1, azaz 34 család/  azt az összeget szétosztva  mely a perselyekben gyűlt össze: 251.000.- Ft /Kettőszázötvenegy ezer forint/
 
Köszönjük mindazoknak, akik figyelmükkel megtiszteltek bennünket és az első hívószóra eljöttek erre a rendezvényre, és mellénk álltak ebben a fontos munkában és anyagilag is támogatták az est sikerességét.
 
Hálát adunk Istennek, hogy mi szigetszentmiklósiak ezt megtehettük és lelkileg épülhettünk.
 
Ruckel Józsefné