Aktuális
2024.04.11. Költészet napja - rádiós megemlékezés
2024.04.16. Iskolai vers- és prózamondó verseny felső tagozat
2024.04.17. "Barátunk a könyv" területi verseny
2024.04.18. - 19. Első osztályosok beiratkozása
2024.04.23. Területi vers- és prózamondó verseny
2024.04.24. 1. évfolyam matematika verseny
2024.04.26. Klubnapközi: Sportvetélkedő
 

Álláshirdetés 2023/2024

- tanító
- gyógypedagógus
- biológia szakos tanár

- matematika szakos tanár
- angol szakos tanár

Titkárság nyitvatartás
Hétfő: 7:45 - 13:00
Kedd: -
Szerda: 7:45 - 13:00
Csütörtök: 7:45 - 15:30
Péntek: 7:45 - 12:00
(13:00-13:30 ebédszünet)

 

 

Digitális segédanyagok:

 

FELMÉRÉS

Számos

Egér mozgatása

Bal klikk

Jobb klikk

Húzás

Dupla katt

Nyílak

Billentyűk

Puzzle

Színező

Memória

Okosdoboz

Learningapps

Videokos

Wordwall

Pontok összekötése

Frozen

Minecraft

Star wars

Látogatás egy cukrászüzemben

 Látogatás egy cukrászüzemben

Számos izgalmas programunk egyike novemberben a kiskunlacházi Kapitány-cukrászdában tett látogatás.  A 7.a osztály hét tanulója és osztályfőnökük tekinthette meg a jó nevű és a környéken nagyon kedvelt cukrászüzemet. A programra a Pest Megyei és Érd Megyei Jogú Városi Kereskedelmi és Iparkarmara szervezésében került sor. Bott Katalin pályaorientációs tanácsadó személyesen kísért el minket. Az oda-visszaszállítással lebonyolított látogatás célja az volt, hogy a tanulók ebbe a nagyon szép, de nem könnyű szakmába betekintést nyerhessenek, majd pedig pályaválasztásuk során minél többen válasszák ezt, vagy hasonló más szakmát.
 
Kapitány Zoltán cukrászmester családi vállalkozásának meglátogatása kitűnő lehetőséget biztosított erre. A  korszerű, legújabb technológiai berendezéseket alkalmazó üzem, valamint  az energikus, a szakma  kihívásait és az egészséges táplálkozás  követelményeit is szem előtt tartó, a fejlődésre, tanulásra mindig kész cukrászmester vállalkozó követendő szakmai példa lehet a tanulók számára.
 
Láthattuk a nyersanyagok bekeverését, esküvői torták mintadarabjait, a tortafotózás helyszínét, töltésre váró leveles tészta lapokat, hallhattunk a karácsonyi beigli töltelékének fortélyairól, és arról is, hogy a család - felesége és gyermekei - hogyan veszik ki részüket a vállalkozás feladataiból.
 
Elmondta nekünk, hogy annak idején a szülei „noszogatására” választotta ezt a szakmát, de nem bánta meg, sőt nagyon megszerette. Mestercukrász, de ma is képzi magát. Nemrégiben tért vissza Milánóból, ahol a nagyon finom olasz fagylalt készítést tanulmányozta. Szívesen vállalja cukrásztanulók gyakorlati oktatását is. Éppen szemtanúi lehettünk, amint egy végzős cukrásztanuló lány vizsgatortájának piskótaalapját tette a sütőbe. Reméljük, finom lett, és jól sikerült a vizsgája.
Kapitány úr a látogatás végén meghívott minket egy-egy szelet sütire, amit kedvünk szerint választhattunk ki az üzlet hűtőpultjánál. Köszönjük ezt a hasznos egy órát, amit itt tölthettünk, és köszönjük az Iparkamarának is a szervezést. Érdeklődéssel tekintünk más, a továbbtanulással kapcsolatos hasonló jó kezdeményezések elé.
 
2016. november
 
Engelhardtné Kálmán Éva osztályfőnök
 


Képek