Aktuális események 2017/2018

11.13. - 11-17.  - Bíró Lajos hét 40. emlékév

11.16. - Bíró Lajos Vetélkedő felső tagozat

11.16. - Bíró Lajos kiállítás a gyerekek munkáiból

 

Aktuális események 2017/2018

11.17. - DÖK közgyűlés 2-8. osztályok képviselői 14:00

11.18. - Bólyai Matematika Csapatverseny Országos Döntő

11.21. - Adymatek Területi matematika verseny 6-7-8. évfolyam Ráckevén 14:00

Aktuális események 2017/2018

11.25. - Jótékonysági Est a református templomban 16:00

11.28. - Angol nyelvi országos egyéni verseny 14:00-15:30-ig

11.29. - Házi népdaléneklő verseny felső tagozaton 14:00

 

Látogatás egy cukrászüzemben

 Látogatás egy cukrászüzemben

Számos izgalmas programunk egyike novemberben a kiskunlacházi Kapitány-cukrászdában tett látogatás.  A 7.a osztály hét tanulója és osztályfőnökük tekinthette meg a jó nevű és a környéken nagyon kedvelt cukrászüzemet. A programra a Pest Megyei és Érd Megyei Jogú Városi Kereskedelmi és Iparkarmara szervezésében került sor. Bott Katalin pályaorientációs tanácsadó személyesen kísért el minket. Az oda-visszaszállítással lebonyolított látogatás célja az volt, hogy a tanulók ebbe a nagyon szép, de nem könnyű szakmába betekintést nyerhessenek, majd pedig pályaválasztásuk során minél többen válasszák ezt, vagy hasonló más szakmát.
 
Kapitány Zoltán cukrászmester családi vállalkozásának meglátogatása kitűnő lehetőséget biztosított erre. A  korszerű, legújabb technológiai berendezéseket alkalmazó üzem, valamint  az energikus, a szakma  kihívásait és az egészséges táplálkozás  követelményeit is szem előtt tartó, a fejlődésre, tanulásra mindig kész cukrászmester vállalkozó követendő szakmai példa lehet a tanulók számára.
 
Láthattuk a nyersanyagok bekeverését, esküvői torták mintadarabjait, a tortafotózás helyszínét, töltésre váró leveles tészta lapokat, hallhattunk a karácsonyi beigli töltelékének fortélyairól, és arról is, hogy a család - felesége és gyermekei - hogyan veszik ki részüket a vállalkozás feladataiból.
 
Elmondta nekünk, hogy annak idején a szülei „noszogatására” választotta ezt a szakmát, de nem bánta meg, sőt nagyon megszerette. Mestercukrász, de ma is képzi magát. Nemrégiben tért vissza Milánóból, ahol a nagyon finom olasz fagylalt készítést tanulmányozta. Szívesen vállalja cukrásztanulók gyakorlati oktatását is. Éppen szemtanúi lehettünk, amint egy végzős cukrásztanuló lány vizsgatortájának piskótaalapját tette a sütőbe. Reméljük, finom lett, és jól sikerült a vizsgája.
Kapitány úr a látogatás végén meghívott minket egy-egy szelet sütire, amit kedvünk szerint választhattunk ki az üzlet hűtőpultjánál. Köszönjük ezt a hasznos egy órát, amit itt tölthettünk, és köszönjük az Iparkamarának is a szervezést. Érdeklődéssel tekintünk más, a továbbtanulással kapcsolatos hasonló jó kezdeményezések elé.
 
2016. november
 
Engelhardtné Kálmán Éva osztályfőnök
 


Képek