Aktuális események 2018/2019

12.11 Vers- és prózamondó verseny 1-2. évfolyam 14:30 11.terem
Országos egyéni történelmi verseny 14.00 31.terem
12.12. Vers- és prózamondó verseny 3-4. évfolyam 14:30 11.terem
12.14. Klubnapközi-Napközis Karácsony

Aktuális események 2018/2019


12.15. Munkanap áthelyezés: Iskolai bál napja
12.19. Karácsonyi műsor főpróbája a 6. órában
12.20. Karácsonyi ünnepség
Karácsonyi műsor, játszóház

 

Aktuális események 2018/2019

12.21. 3. Ig.nap, DÖK nap
12.22. Téli szünet
12.23. sz.Téli szünet–Ref.:Kántálás

 

Látogatás egy cukrászüzemben

 Látogatás egy cukrászüzemben

Számos izgalmas programunk egyike novemberben a kiskunlacházi Kapitány-cukrászdában tett látogatás.  A 7.a osztály hét tanulója és osztályfőnökük tekinthette meg a jó nevű és a környéken nagyon kedvelt cukrászüzemet. A programra a Pest Megyei és Érd Megyei Jogú Városi Kereskedelmi és Iparkarmara szervezésében került sor. Bott Katalin pályaorientációs tanácsadó személyesen kísért el minket. Az oda-visszaszállítással lebonyolított látogatás célja az volt, hogy a tanulók ebbe a nagyon szép, de nem könnyű szakmába betekintést nyerhessenek, majd pedig pályaválasztásuk során minél többen válasszák ezt, vagy hasonló más szakmát.
 
Kapitány Zoltán cukrászmester családi vállalkozásának meglátogatása kitűnő lehetőséget biztosított erre. A  korszerű, legújabb technológiai berendezéseket alkalmazó üzem, valamint  az energikus, a szakma  kihívásait és az egészséges táplálkozás  követelményeit is szem előtt tartó, a fejlődésre, tanulásra mindig kész cukrászmester vállalkozó követendő szakmai példa lehet a tanulók számára.
 
Láthattuk a nyersanyagok bekeverését, esküvői torták mintadarabjait, a tortafotózás helyszínét, töltésre váró leveles tészta lapokat, hallhattunk a karácsonyi beigli töltelékének fortélyairól, és arról is, hogy a család - felesége és gyermekei - hogyan veszik ki részüket a vállalkozás feladataiból.
 
Elmondta nekünk, hogy annak idején a szülei „noszogatására” választotta ezt a szakmát, de nem bánta meg, sőt nagyon megszerette. Mestercukrász, de ma is képzi magát. Nemrégiben tért vissza Milánóból, ahol a nagyon finom olasz fagylalt készítést tanulmányozta. Szívesen vállalja cukrásztanulók gyakorlati oktatását is. Éppen szemtanúi lehettünk, amint egy végzős cukrásztanuló lány vizsgatortájának piskótaalapját tette a sütőbe. Reméljük, finom lett, és jól sikerült a vizsgája.
Kapitány úr a látogatás végén meghívott minket egy-egy szelet sütire, amit kedvünk szerint választhattunk ki az üzlet hűtőpultjánál. Köszönjük ezt a hasznos egy órát, amit itt tölthettünk, és köszönjük az Iparkamarának is a szervezést. Érdeklődéssel tekintünk más, a továbbtanulással kapcsolatos hasonló jó kezdeményezések elé.
 
2016. november
 
Engelhardtné Kálmán Éva osztályfőnök
 


Képek