Aktuális
2024.04.11. Költészet napja - rádiós megemlékezés
2024.04.16. Iskolai vers- és prózamondó verseny felső tagozat
2024.04.17. "Barátunk a könyv" területi verseny
2024.04.18. - 19. Első osztályosok beiratkozása
2024.04.23. Területi vers- és prózamondó verseny
2024.04.24. 1. évfolyam matematika verseny
2024.04.26. Klubnapközi: Sportvetélkedő
 

Álláshirdetés 2023/2024

- tanító
- gyógypedagógus
- biológia szakos tanár

- matematika szakos tanár
- angol szakos tanár

Titkárság nyitvatartás
Hétfő: 7:45 - 13:00
Kedd: -
Szerda: 7:45 - 13:00
Csütörtök: 7:45 - 15:30
Péntek: 7:45 - 12:00
(13:00-13:30 ebédszünet)

 

 

Digitális segédanyagok:

 

FELMÉRÉS

Számos

Egér mozgatása

Bal klikk

Jobb klikk

Húzás

Dupla katt

Nyílak

Billentyűk

Puzzle

Színező

Memória

Okosdoboz

Learningapps

Videokos

Wordwall

Pontok összekötése

Frozen

Minecraft

Star wars

A digitális átállás

Tisztelt Szülők!

 

Intézményünkben a digitális oktatás idejére a KRÉTA e-napló mellett az interneten bárki számára elérhető Google Classroom (Google Tanterem) felületet fogjuk használni oktatásra, információk átadására.

 A Google Classroom egy oktatási feladatokat segítő digitális csomag, amellyel a tanárok gyorsan elkészíthetik és rendszerezhetik a feladatokat, hatékonyan adhatnak visszajelzéseket, és egyszerűen kommunikálhatnak osztályaikkal, csoportjaikkal. A diákok a „Tanterem” könnyen átlátható felületén keresztül gyorsan hozzájuthatnak a kiadott anyagokhoz, feladatokhoz, beadhatják munkájukat, és közvetlenül kommunikálhatnak tanáraikkal és társaikkal.

Iskolánk tanárai, tanítói elkezdték kialakítani a tanuló csoportokat (kurzusokat) a Classroom felületén. Első feladatként ide tudnak a tanulók becsatlakozni. A csatlakozáshoz és a „Tanterem” használatához egy gmail-es e-mail címre lesz szükség a gyerekeknek.

Javasoljuk, hogy ne a szülő gmail címét használják e célra, hanem hozzanak létre egy új gmail fiókot a digitális oktatáshoz. Arra kérjük Önöket, hogy a gmail címből, melyet a gyermek használni fog, lehetőleg derüljön ki a gyermek neve. Akinek új címet kell létrehoznia, az használja az alábbi formulát: gyermekneve.biro@gmail.com (tehát pl. kisstamas.biro@gmail.com).

Ahhoz hogy a „Tanterem” csoportjaihoz csatlakozni tudjanak, szükség lesz azokra a kódokra, melyeket a gyerekek tanáraitól fognak megkapni. Miután a tanulócsoportok megalakultak, a diákok csatlakoztak a csoportokhoz, minden tantárgyhoz a tananyagot, az elkészítendő feladatokat, a videók linkjeit stb. itt a „Tanteremben” fogják megtalálni.

A feltöltött anyagokról rövid összefoglalót valószínűleg a KRÉTA házifeladatok funkció alatt is fognak találni.

Tehát összefoglalva:

1. A tanárok létrehozzák a csoportokat a Classroom-ban.

2. Majd eljuttatják a csatlakozáshoz szükséges kódokat a diákokhoz (pl. KRÉTA üzeneteken, emailen keresztül, vagy felkerül a honlapra, esetleg egyéb korábban is kommunikációra használt felületen, pl. facebook).

3. A diákok (vagy szüleik) létrehoznak egy gmail-es email címet (lehetőleg kisstamas.biro@gmail.com alakban).

4. egnyitják a Google Classroom / Google Tanterem felületet, ide bejelentkeznek a létrehozott (vagy korábban használt) gmail címmel.

5. Jobb felső sarokban található plussz gombot megnyomva megjelenik a „Jelentkezés kurzusra” lehetőség. Erre kattintva megjelenik egy ablak, ahová be kell írni a megkapott kódot. (Ehhez hasonló kódot kell kapniuk: „5hfbro6”. Nem a csoport nevét kell beírni.)

6. A jelentkezés gomb megnyomásával csatlakoznak a csoporthoz.

7. Minden egyes tantárgyi csoporthoz külön-külön kell jelentkezni.

8. Ezután lehet ismerkedni a felülettel.

 

Üdvözlettel, jó munkát kívánva!

 

 Noseda Tibor