Aktuális
2023.11.25. 16:00 Jótékonysági est a Református templomban
 

Álláshirdetés 2023/2024

- tanító
- gyógypedagógus
- biológia szakos tanár

- matematika szakos tanár
- angol szakos tanár

Titkárság nyitvatartás
Hétfő: 7:45 - 13:00
Kedd: -
Szerda: 7:45 - 13:00
Csütörtök: 7:45 - 15:30
Péntek: 7:45 - 12:00
(13:00-13:30 ebédszünet)

 

 

Digitális segédanyagok:

 

FELMÉRÉS

Számos

Egér mozgatása

Bal klikk

Jobb klikk

Húzás

Dupla katt

Nyílak

Billentyűk

Puzzle

Színező

Memória

Okosdoboz

Learningapps

Videokos

Wordwall

Pontok összekötése

Ugrás a KRÉTA(e-napló) rendszerbe

Elektronikus napló belépési segédlet szülőknek

 

Evezős tábor

Részletek...

e-Ügyintézés

Tisztelt Szülők, Gondviselők!

A Szigetszentmiklósi Bíró Lajos Általános Iskolában 2019. április 1-jétől bevezetésre kerülnek az iskolai elektronikus ügyintézési szolgáltatások (e-Ügyintézés).

Tovább a részletekhez...

Bíró Bál 2019

A Szigetszentmiklósi Bíró Lajos Általános Iskola
                szeretettel meghívja Önt és kedves családját a
2019. március 23-án 18 órai kezdettel,
a Városi Sportcsarnokban megrendezésre kerülő
Bíró Bálra.

Részletek...

További tájékoztató az iskolai bállal kapcsolatban

 

Információ a Báli belépő vásárlásáról

Itt...

Hadijátékok 2019

Képek

Március 11-én, hétfőn került megrendezésre iskolánkban a házi vers- és prózamondó verseny.

Részletek...

Galéria

Fogadóóra
2019. március 18. (hétfő) 16-18 óráig.

A terembeosztás itt érhető el.

KRÉTA (e-napló) belépés változás!

Kedves Szülők!

A kréta folyamatos fejlődése megkívánja, hogy külön válasszuk a szülői(gondviselői) és tanulói belépést. Ezért, e héttől (2019.02. 25.), új belépéseket generáltunk a gondviselőknek. A régi belépések továbbra is működnek, viszont innentől ezek tanulói jogokat biztosítanak csak. (Ennek inkább a középiskolában/gimnáziumokban van jelentősége). A bekerült modult, csak szülői jogokkal rendelkező személyek tudják használni. (ezért szükséges az új belépési azonosító) Az azonosítók kiosztása folyamatban van az Osztályfőnökök által.

Ez csak egy kiegészítő lehetőség,  továbbra is lehetőség van, az eddigi megszokott módon ügyeik intézésére!

(Az új gondviselői belépések alapértelmezetten, a diák OM azonosítója és végére írt "G01"-ből állnak. Ahogy a segédletben is szerepel. Feltéve, ha nem változtatták meg!)


Az új modul lehetőségeiről ide kattintva tájékozódhatnak.

Az e-ügyintézés modul, folyamatos fejlesztés alatt van! Ezért előfordulhat, hogy egyes funkciók még nem üzemelnek megfelelően!

 

Tájékoztatás az iskolabemutató részletes programjáról!

Tájékoztató az alábbi linken érhető el.

Tájékoztatás leendő első évfolyamos gyermekek szülei részére!

Részletek az alábbi linken.

Az téli szünet időszakára biztosított szünidei gyermekétkeztetés

Tájékoztató az alábbi linken érhető el.

2018.12.14. ”SPORTKARÁCSONY”


A mai napon Pest megye legsikeresebb sportolóit köszöntötték a Megyeházán. A „Sportkarácsony” Pest megye egyik legfontosabb rendezvénye. A díjazottak között szabadidő és speciális szervezetek és versenyzők is szerepeltek. A Pest Megyei Diáksport Szövetség a legeredményesebb általános és középiskola díjat, valamint az év testnevelői díját is kiosztotta. Iskolánk a megye legeredményesebb általános iskoláinak versenyében az előkelő II. helyen végzett. Gratulálunk minden diákunknak, testnevelőiknek, valamint edzőiknek, akik kitartó munkájukkal hozzájárultak kimagasló sikerünkhöz!

 

 

Határtalanul beszámoló

„Határtalanul” program iskolánkban

2018. októberében a 7. évfolyamos tanulók közül 40 tanuló a „Határtalanul” pályázat keretében 5 napos felejthetetlen tanulmányi kiránduláson vett részt Erdélyben. A részvétel minden költségét e pályázat fedezte. „Nyitott szemmel a Máramarosban” program fő célkitűzése az iskola névadójának szülőházának felkeresése Tasnádon, a településen található iskolával való kapcsolat felvétele mellett, a térség megismerése volt.

Jó kapcsolatot sikerült rögtön kialakítanunk a Szatmárnémeti Református Főgimnáziummal, ahol az iskolán végigvezetett minket az igazgató úr. Bevitt a tanári szobába is, amelynek falait szép freskók díszítik.

Jártunk Erdődön a várban, ahol Petőfi Sándor és Szendrey Júlia az esküvőjét tartotta, Szaploncán a Vidám temetőben, Nagybányán a Pénzverdében, az Ásványtani Múzeumban. Deszén a Szent Paraszkiva-fatemplom, amely a Világörökség része - mindenkit ámulatba ejtett.

A térség építészeti emlékeit szemrevételeztük a Skanzenben, majd egy ragyogó játszótéren lazíthattunk egy kicsit.

Koltón azt a kastélyt, amelyben Petőfi Sándor és felesége a mézesheteit töltötte, éppen felújítják, de a múzeum anyagát a helyi Művelődési házban meg tudtuk tekinteni. Az itt elhelyezett zongorán néhány tanuló koncertet rögtönzött. A kastély kertjében kisétáltunk ahhoz a somfához, amely alatt Petőfi híres verseit írta. Ezt újra ültették, mert a régi jó pár éve már kiszáradt.

 Felkerestük a koltói temetőben az egykori kastély tulajdonosának- gróf Teleki Sándor sírját, majd ittunk abból a Vajda-forrásból, amelyhez minden nap kisétált a Petőfi házaspár.

A szállásadónk Erika és családja, nagyon finom és bőséges étkezést biztosított gyönyörű szálláshelyünkön.

 A negyedik nap reggelén elbúcsúztunk tőlük, s ők váratlanul nagyon megleptek minket: szállásadónk birtokában van annak a régi, kiszáradt somfának néhány eredeti darabja, amely alatt Petőfi Sándor a híres verseit írta. Ebből kapott az iskola egy részt, ritka ereklyét, amely hivatalosan, ünnepélyes keretek között a területi vers-és prózamondó versenyen kerül tavasszal felavatásra, amelyre az adományozó házaspárt is természetesen meghívjuk.

Negyedik napon Szatmárnémeti felé indultunk, nyitott szemmel jártunk továbbra is: Zsibón Wesselényi-kastély, Tasnádon a névadónk szobra, háza. Felvettük a kapcsolatot a tasnádi iskolával, betoppantunk egy osztályfőnöki órára, a kémia terembe és a sportudvarra is.

Sződemeteren Kölcsey Ferenc szülőházánál elszavaltuk a Himnuszt, s Pakulár István helybéli lelkész invitálására el is énekeltük. Felemelő volt. Utunk során Nagykárolyban autentikus ételt kóstoltunk, „birkóztunk” a puliszkával. Az éhen maradtakat kárpótolta a kastélykertben elfogyasztott bőséges uzsonna.

Jártunk Ady Endre szülőházában, ahol az emlékek mellett nem várt kalandunk akadt: a helybéli fa szerkezetű hinta nem bírta ki a szigetszentmiklósi vagányokat, s összeszakadt. Szerencsére nagy baj nem történt. A szerencse továbbra sem hagyott el minket, sikerült megtalálnunk egy nehezen fellelhető, kevésbé ismert emlékhelyet Kismajtény faluban: a Szatmári békekötés emlékoszlopát.

Utolsó szálláshelyünk a Szatmárnémeti Református Főgimnázium Kollégiumában volt. Másnap október 6-án részt vettünk a városi rendezvényen, emlékeztünk a helyiekkel az Aradi vértanúkra. Végül koszorút helyeztünk el az iskolánk nevében. Az ünnepség végén az összegyűlt lakosokkal, emlékezőkkel együtt énekeltük el a Szózatot és  Himnuszt. Megindító volt.

Kora délután indultunk haza. Utazásunkról két nagyon kedves, türelmes, gyermekbarát gépkocsivezető gondoskodott. Köszönet érte. Köszönet Noseda Tibor igazgató úrnak a támogatásáért, s köszönet illeti minden kolléga munkáját, akik itt az iskolában álltak helyt, illetve a kísérő tanárok munkáját, akik a programon segítették a gyerekeket.

Élménydús napokat, sok új ismeretet szereztünk. Ez a program hozzá tudott járulni látókörünk kiterjesztéséhez, a nemzeti tudat alakításához.

                                                                 Gerencsér Ágnes

 

 

A Mikulás-járásról készült képek megtekinthetőek a galériában.

 

 

December 3-ai fogadóóra terembeosztása

Itt érhető el. 

Felhívás az iskolai egészséges táplálkozási és fogászati versenyre

Bővebb információ.

Felhívás iskolánk névadójának, Bíró Lajosnak az életéről és munkásságáról szóló háziversenyre 

Részletek.


Az őszi szünet időszakára biztosított szünidei gyermekétkeztetés

Tájékoztató az alábbi linken érhető el.

 

Fogadóóra
2018. október 24. (szerda) 16 órától 18 óráig.

A terembeosztás itt érhető el. 

PAPÍRGYŰJTÉS

Papírgyűjtés lesz 2018.október 18-án, csütörtökön 7-16:30 között a parkolóban. Kérjük, a papírokat, kartonokat összekötegelve hozzák. Az "őrizetlenül" hagyott papírokat nem mérjük le.

Köszönjük:


Noseda Tibor                     Maxim-Gyikó Erzsébet
  Igazgató

  

Szakkör/ Korrepetálás/  Tehetséggondozás
Felső tagozat
2018/19. I.félév

Részletek ide kattintva érhetőek el.

Szimba tanuló balesetbiztosítás (2018/2019-es tanév)

Kedves Szülők!

Ismét új év kezdődik az iskolákban a 2018-2019-es tanév.
A szülői értekezleten kiosztják a már jól ismert SZIMBA – kalauzokat, amelyből kiválaszthatják a gyermekük számára a legmegfelelőbb biztosítási védelmet nyújtó csomagot.
Ez az 1 évre szóló biztosítás csoportos gyermekbiztosítás, széleskörű biztosítási védelmet nyújt a nap 24 órájában:
otthon, az iskolában, kirándulás közben, nyaraláskor, Magyarországon, illetve külföldi tartózkodás során bekövetkezett baleset esetén.
Jelölje meg a kiválasztott csomagot, töltse ki az adatokat és jutassa el az iskolába az alábbi időpontokban.
A díj beszedése az aulában kijelölt helyen:
szeptember 20-án, csütörtökön 7 óra és 8 óra között és
szeptember 25-én, kedden és 27-én, csütörtökön 7 óra és 8 óra között.
A SZIMBA válaszkártyát és befizetést egyéb időpontban le lehet adni Nagyné Kondri Irénnél vagy:
Generali Képviselet Szigetszentmiklós, Gyári út 12., 9-16 óráig
SZARVAS TIBORNÉ
Tel: 20-550-2900

Tájékoztató
 

 

 

 

Sportszakkörök