Aktuális
2024.04.11. Költészet napja - rádiós megemlékezés
2024.04.16. Iskolai vers- és prózamondó verseny felső tagozat
2024.04.17. "Barátunk a könyv" területi verseny
2024.04.18. - 19. Első osztályosok beiratkozása
2024.04.23. Területi vers- és prózamondó verseny
2024.04.24. 1. évfolyam matematika verseny
2024.04.26. Klubnapközi: Sportvetélkedő
 

Álláshirdetés 2023/2024

- tanító
- gyógypedagógus
- biológia szakos tanár

- matematika szakos tanár
- angol szakos tanár

Titkárság nyitvatartás
Hétfő: 7:45 - 13:00
Kedd: -
Szerda: 7:45 - 13:00
Csütörtök: 7:45 - 15:30
Péntek: 7:45 - 12:00
(13:00-13:30 ebédszünet)

 

 

Digitális segédanyagok:

 

FELMÉRÉS

Számos

Egér mozgatása

Bal klikk

Jobb klikk

Húzás

Dupla katt

Nyílak

Billentyűk

Puzzle

Színező

Memória

Okosdoboz

Learningapps

Videokos

Wordwall

Pontok összekötése

Frozen

Minecraft

Star wars

Tájékoztató

Kedves Gyerekek! Tisztelt Szülők!

Mostanra megalakultak a Google Classroom tanulócsoportok, és szerencsére már sokan be is jelentkeztetek a megfelelő kurzusokra. Akik ezt még nem tették meg, kérjük, pótolják! Keressék a jelentkezéshez szükséges kódokat a Kréta faliújságon vagy a Kréta E-ügyintézés üzenetei között. Hamarosan kikerülnek a kódok a honlapra is (birolajosiskola.hu), akinek még van olyan csoportja, melyhez nem tudja a jelentkezési kódot, az innen tájékozódjon!

A csoportokhoz való csatlakozás módjáról egy korábbi üzenetben kaptak tájékoztatót, ezt is megtalálják a honlapon (http://birolajosiskola.hu/hirek/3352).

Nyomatékosan kérünk mindenkit, hogy csak a saját csoportjaiba lépjen be! Más évfolyamhoz, osztályhoz, tanárhoz ne jelentkezzen senki! Ennek betartásához figyelmesen keressék ki a megfelelő kódokat a honlapra felkerülő listából.

Továbbá felhívnánk a figyelmet arra, hogy a Classroom tanulócsoportokban folyó munka megkönnyítése érdekében a csoportokban csak a gyerekek és tanáraik lehetnek benn. Kérjük, szülők ne jelentkezzenek!

Ez természetesen nem vonatkozik az alsóbb évfolyamos gyermekekre, akik még egyedül nem tudják kezelni a számítógépet, és így helyettük a szülő kezeli a Classroom csoportokat. Azonban ezekben az esetekben is csak egyetlen e-mail címmel jelentkezzenek be a gyermek nevében (tehát NE legyen tagja a csoportnak a szülő és a gyerek is két külön e-mail címmel)!

Korábban javasoltuk, hogy a digitális oktatás céljára hozzanak létre „gyermekneve.biro@gmail.com” alakú e-mail címeket, azonban sokan a már meglévő vagy szülő e-mail címével regisztráltak. Ez sajnos sok esetben problémát okoz, hiszen nem azonosítható egyértelműen az e-mailről a gyermek.

Akik szülő e-mail címével regisztráltak mindenképpen hozzanak létre új e-mail címet (pl. „kisstamas.biro@gmail.com”), és azzal regisztráljanak a csoportokba újra! Az új jelentkezések után a régiek törölhetők.

Akik korábban meglévő e-mail címükkel regisztráltak, azok számára az is elegendő, ha a Google-fiókhoz, a gmail címhez társított fantázia nevüket átírják a saját nevükre. Ezt kérjük, mind tegyétek meg!! Vannak igazán szellemes e-mail címek és nevek, de ezek most oktatás-tanulás céljára nem megfelelőek.  Egy rövid leírás annak, akinek segítség kell a név beállításához:

1. A Classroom-ba belépve jobb felső sarokban „piros kör”,

2. Itt a „Google-fiók kezelése” kiválasztása,

3. A megnyíló új ablakban baloldalon „Személyes adatok” menüpont,

4. A Profilon belül „Név” sor kiválasztása,

5. Ceruzára kattint,

6. Itt kell átírni a nevet, majd a „Kész” gombot megnyomni.

A digitális átállás nem mindenkinek megy egyformán gyorsan. Tudjuk jól, hogy nem csak nekünk, hanem a diákoknak, szülőknek is tanulniuk kell az új helyzetet. Természetes, hogy ez sokaknak nem megy egyik napról a másikra, így nem is elvárás, hogy minden rögtön elsőre, gyorsan sikerüljön. Bár nem tudjuk, hogy a jelenlegi helyzet meddig fog fennállni, az első két hét fő feladata mindenkinek a digitális oktatásba való belerázódás, a Google Classroom és egyéb számítógépes felületek kipróbálása, működésük megismerése.

Ettől még természetesen az oktatás elindult, a tananyagok kerülnek ki a csoportokba, tanulni kell, és el kell készíteni a kiadott gyakorló feladatokat.

Itt egy vidó segédlet a diákoknak  a Classroom használatához. Vegyétek figyelembe, hogy a "Falra" írtakat minden csoporttag látja, a megoldások visszaküldésére a "Feladatok" menüpontot használjátok. Ha nem sikerül egy feladatot az elvárt módszerrel bemutatni, akkor nyugodtan lehet alternatív megoldásokat használni. A legegyszerűbb: lefényképezni a megoldást akár füzetben, akár a képernyőn és azt visszaküldeni.

Ismerjétek meg a használt rendszereket, felületeket, oldalakat, készítsétek és küldjétek vissza a gyakorló feladatokat, hogy a későbbiekben ezek már gördülékenyen menjenek!

Kérjük a kedves szülőket, hogy gyermekük és tanáraink felé is türelmesek legyenek, hiszen a felső tagozatban több kollégánk tanít 16 osztályban közel 400 gyermeket. Ennyi tanulóval a kapcsolat felvétele kicsit hosszabb időt vesz igénybe.

Köszönjük türelmüket és segítségüket!

Noseda Tibor