Aktuális események 2021/2022

Május 4-17.
8. évfolyam kompetencia mérés

Május 9-13.
7. évfolyam Határtalanul! program

Aktuális események 2021/2022

Aktuális álláshirdetések - megtekintés

Aktuális események 2021/2022

Versenyfelhívás területi versenyre

"Barátunk a könyv" - megtekintés

Titkárság nyitvatartás

Hétfő              7:30-12:00
Kedd                             -
Szerda           7:30-12:00
Csütörtök     11:00-15:30
Péntek           7:30-12:00

Ebédszünet 12:00-12:30

 

Tájékoztató

Kedves Gyerekek! Tisztelt Szülők!

Mostanra megalakultak a Google Classroom tanulócsoportok, és szerencsére már sokan be is jelentkeztetek a megfelelő kurzusokra. Akik ezt még nem tették meg, kérjük, pótolják! Keressék a jelentkezéshez szükséges kódokat a Kréta faliújságon vagy a Kréta E-ügyintézés üzenetei között. Hamarosan kikerülnek a kódok a honlapra is (birolajosiskola.hu), akinek még van olyan csoportja, melyhez nem tudja a jelentkezési kódot, az innen tájékozódjon!

A csoportokhoz való csatlakozás módjáról egy korábbi üzenetben kaptak tájékoztatót, ezt is megtalálják a honlapon (http://birolajosiskola.hu/hirek/3352).

Nyomatékosan kérünk mindenkit, hogy csak a saját csoportjaiba lépjen be! Más évfolyamhoz, osztályhoz, tanárhoz ne jelentkezzen senki! Ennek betartásához figyelmesen keressék ki a megfelelő kódokat a honlapra felkerülő listából.

Továbbá felhívnánk a figyelmet arra, hogy a Classroom tanulócsoportokban folyó munka megkönnyítése érdekében a csoportokban csak a gyerekek és tanáraik lehetnek benn. Kérjük, szülők ne jelentkezzenek!

Ez természetesen nem vonatkozik az alsóbb évfolyamos gyermekekre, akik még egyedül nem tudják kezelni a számítógépet, és így helyettük a szülő kezeli a Classroom csoportokat. Azonban ezekben az esetekben is csak egyetlen e-mail címmel jelentkezzenek be a gyermek nevében (tehát NE legyen tagja a csoportnak a szülő és a gyerek is két külön e-mail címmel)!

Korábban javasoltuk, hogy a digitális oktatás céljára hozzanak létre „gyermekneve.biro@gmail.com” alakú e-mail címeket, azonban sokan a már meglévő vagy szülő e-mail címével regisztráltak. Ez sajnos sok esetben problémát okoz, hiszen nem azonosítható egyértelműen az e-mailről a gyermek.

Akik szülő e-mail címével regisztráltak mindenképpen hozzanak létre új e-mail címet (pl. „kisstamas.biro@gmail.com”), és azzal regisztráljanak a csoportokba újra! Az új jelentkezések után a régiek törölhetők.

Akik korábban meglévő e-mail címükkel regisztráltak, azok számára az is elegendő, ha a Google-fiókhoz, a gmail címhez társított fantázia nevüket átírják a saját nevükre. Ezt kérjük, mind tegyétek meg!! Vannak igazán szellemes e-mail címek és nevek, de ezek most oktatás-tanulás céljára nem megfelelőek.  Egy rövid leírás annak, akinek segítség kell a név beállításához:

1. A Classroom-ba belépve jobb felső sarokban „piros kör”,

2. Itt a „Google-fiók kezelése” kiválasztása,

3. A megnyíló új ablakban baloldalon „Személyes adatok” menüpont,

4. A Profilon belül „Név” sor kiválasztása,

5. Ceruzára kattint,

6. Itt kell átírni a nevet, majd a „Kész” gombot megnyomni.

A digitális átállás nem mindenkinek megy egyformán gyorsan. Tudjuk jól, hogy nem csak nekünk, hanem a diákoknak, szülőknek is tanulniuk kell az új helyzetet. Természetes, hogy ez sokaknak nem megy egyik napról a másikra, így nem is elvárás, hogy minden rögtön elsőre, gyorsan sikerüljön. Bár nem tudjuk, hogy a jelenlegi helyzet meddig fog fennállni, az első két hét fő feladata mindenkinek a digitális oktatásba való belerázódás, a Google Classroom és egyéb számítógépes felületek kipróbálása, működésük megismerése.

Ettől még természetesen az oktatás elindult, a tananyagok kerülnek ki a csoportokba, tanulni kell, és el kell készíteni a kiadott gyakorló feladatokat.

Itt egy vidó segédlet a diákoknak  a Classroom használatához. Vegyétek figyelembe, hogy a "Falra" írtakat minden csoporttag látja, a megoldások visszaküldésére a "Feladatok" menüpontot használjátok. Ha nem sikerül egy feladatot az elvárt módszerrel bemutatni, akkor nyugodtan lehet alternatív megoldásokat használni. A legegyszerűbb: lefényképezni a megoldást akár füzetben, akár a képernyőn és azt visszaküldeni.

Ismerjétek meg a használt rendszereket, felületeket, oldalakat, készítsétek és küldjétek vissza a gyakorló feladatokat, hogy a későbbiekben ezek már gördülékenyen menjenek!

Kérjük a kedves szülőket, hogy gyermekük és tanáraink felé is türelmesek legyenek, hiszen a felső tagozatban több kollégánk tanít 16 osztályban közel 400 gyermeket. Ennyi tanulóval a kapcsolat felvétele kicsit hosszabb időt vesz igénybe.

Köszönjük türelmüket és segítségüket!

Noseda Tibor